Sumi-e 80gr/m² aquarelpapier 50x65cm

Hahnemühle

10627070

Nieuw product

Dit product is niet meer op voorraad

1,50 €

Hahnemühle Sumi-e aquarelpapier - enigszins ruw oppervlak, natuurlijk wit

Formaat: 50x65cm

Gewicht: 80gr/m²

Een speciaal papier ontwikkeld voor de Japanse Sumi-e schildertechniek. Deze "vrije stijl inktschildering" werkt bijzonder goed op dit zeer absorberende, dunne papier.

Meer details

Grammage80 gr/m²
VerpakkingPapier per vel
UitvoeringFijne korrel (Grain Fin)

Hahnemühle FineArt heeft een speciaal papier ontwikkeld voor de Japanse Sumi-e schildertechniek. Deze "vrije stijl inktschildering" werkt bijzonder goed op het zeer absorberende papier. "Sumi" betekent "zwarte inkt" en "e" betekent zowel "pad" als "schilderij".

Schilderingen in Sumi-e stijl zijn eenvoudig en tegelijkertijd zeer esthetisch, bestaande uit krachtige, meestal vluchtige en snel geworpen penseelstreken. Met veel innerlijke rust en meditatieve balans ontstaan ​​beelden die de essentie en beweging van het onderwerp vastleggen.

Sumi-e is dus niet alleen een Aziatische schildertechniek maar ook een soort spirituele ontspanningstherapie. Sumi-e-schilderkunst is in de 5e eeuw ontwikkeld op basis van Chinese kalligrafie. Natuurmotieven zijn kenmerkend. In de 12e eeuw brachten Zen-monniken de schildertechniek naar Japan, waar sumi-e-schilderkunst nog steeds een sterke invloed heeft op de levensstijl van vandaag. Deze schildertechniek is in opkomst in Europa en Hahnemühle FineArt biedt er een ideaal papier voor.

2 other products in the same category



Deze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.